UWAGA! Ten serwis internetowy używa plików cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Polityka prywatności serwisu internetowego AWF Poznań

Nasza strona używa plików cookies do gromadzenia danych statystycznych, dostosowania treści serwisu do zainteresowań użytkowników, oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów naszego serwisu. Pliki cookies pozwalają stwierdzić, które informacje na naszej stronie są dla Państwa ciekawe i najchętniej czytane.

Mogą Państwo kontrolować cookies poprzez zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej. Jednak wszelkie zmiany w tych ustawieniach mogą wpłynąć na funkcjonowanie naszego serwisu.

Praktyki - Dietetyka

UWAGA

Studenci wszystkich kierunków studiów przed rozpoczęciem praktyk zawodowych mają obowiązek ubezpieczyć się od: NNW i OC. Studenci mogą ubezpieczyć się w Uczelni pok. 112, osoby ubezpieczone przez Uczelnię nie muszą okazywać zaświadczeń.

Brak ww. ubezpieczeń skutkuje niewydaniem skierowania na praktyki!

Praktyki odbywają się w placówkach, z którymi Uczelnia ma podpisane porozumienie (wykaz placówek poniżej).

Osoby przed rozpoczęciem praktyk są zobowiązane dostarczyć do opiekuna praktyki:

  • kserokopię wpisu do książeczki sanitarno-epidemiologicznej,
  • kserokopię wyników badań wydanych przez sanepid.

KOMUNIKATY BIEŻĄCE

I rok

  • Praktyka wstępna w szpitalu (Dziennik nr 1 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 2, odbędzie się w terminie: praktyka wakacyjna.

II rok

  • Praktyka z technologii potraw (Dziennik nr 2 – 70 godz. i 2 ECTS) rozliczana w semestrze 3, odbędzie się w terminie: 07.01 – 18.01.2019 r.
  • Praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu (Dziennik nr 3 – 140 godz. i 4 ECTS) rozliczana w semestrze 4, odbędzie się w terminie: praktyka wakacyjna
  • Praktyka w szpitalu dziecięcym (Dziennik nr 4 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 4, odbędzie się w terminie: 06.05 – 24.05.2019 r.

III rok

  • Praktyka w szpitalu dla dorosłych (Dziennik nr 5 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 5, odbędzie się w terminie: 16.09 – 04.10.2019 r.
  • Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych (Dziennik nr 6 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 5, odbędzie się w terminie: 03.01 – 23.01.2019 r.
  • Praktyka w domu opieki społecznej (Dziennik nr 6 – 70 godz. i 2 ECTS) rozliczana w semestrze 6, odbędzie się w terminie: 06.05 – 19.05.2019 r.
  • Praktyka modułowa w klubie sportowym (Dziennik nr 7 – 70 godz. i 2 ECTS) rozliczana w semestrze 6, odbędzie się w terminie: 17.04 – 30.04.2019 r.

PODZIAŁ PRAKTYK ZAWODOWYCH w roku akademickim 2018/19

 Rok  I  II  III
 Semestr zimowy  1 3  5
 Rodzaj praktyki / liczba godzin  -
  • praktyka z technologii potraw (70h)
  • praktyka w szpitalu dla dorosłych (105h)
  • praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych (105h)
 Semestr letni  2  4  6
 Rodzaj praktyki / liczba godzin
  • praktyka wstępna w szpitalu (105h)
  • praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu (140 h)
  • praktyka w szpitalu dziecięcym (105h) 
  • praktyka w domu opieki społecznej (70h)
  • praktyka dotycząca modułu (70h)

DO POBRANIA

KONTAKT

Maja BukowskaImię i nazwisko pracownika mgr Maja Bukowska
Gabinet F-429
Nr telefonu (95) 72 79 162
Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.