UWAGA! Ten serwis internetowy używa plików cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Polityka prywatności serwisu internetowego AWF Poznań

Nasza strona używa plików cookies do gromadzenia danych statystycznych, dostosowania treści serwisu do zainteresowań użytkowników, oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów naszego serwisu. Pliki cookies pozwalają stwierdzić, które informacje na naszej stronie są dla Państwa ciekawe i najchętniej czytane.

Mogą Państwo kontrolować cookies poprzez zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej. Jednak wszelkie zmiany w tych ustawieniach mogą wpłynąć na funkcjonowanie naszego serwisu.

Drzwi Otwarte AWF 2017

Drzwi Otwarte AWFDrzwi Otwarte, które odbyły się w miniony piątek 19 maja, upłynęły w gorącej atmosferze, nie tylko ze względu na piękną, słoneczną pogodę. Blisko 500 licealistów odwiedziło mury naszej Uczelni uczestnicząc w warsztatach i pokazach przygotowanych przez pracowników naukowych ZWKF. Na uczestników imprezy czekały gadżety AWF oraz konkursy z nagrodami ufundowane przez firmy Intersport i 4F.

Podczas spotkania z kandydatami na studia, pracownicy Uczelni zaprezentowali ofertę kształcenia oraz zasady rekrutacji. Natomiast swoim doświadczeniem podzielili się z kandydatami, absolwenci Wydziału – Andrzej Stefanowicz („Smaczna Dieta”), Konrad Wieczorek („REHAkompleks”), Radosław Opala („Dzdieta”) – przekazując słuchaczom garść motywacji oraz wskazując możliwe ścieżki rozwoju zawodowego.

Licznie przybyli licealiści mieli okazję uczestniczyć między innymi w warsztatach z zakresu fizjoterapii, dietetyki, biochemii, botaniki, anatomii. Specjaliści z zakresu fizjologii poprowadzili warsztaty w laboratorium układu ruchu człowieka, gdzie wśród wielu badań można było przeprowadzić testy pozwalające ocenić zachowanie równowagi w różnych sytuacjach oraz czas reakcji, koordynację i precyzję wykonywanych ruchów.

Natomiast pokazy kulinarne przyciągnęły miłośników zdrowego żywienia. W czasie ich trwania można było dowiedzieć się jak przygotować wartościowy posiłek z produktów naturalnych i ekologicznych. Nie mogło oczywiście zabraknąć degustacji świeżo ugotowanych potraw.

Zapraszamy do fotorelacji :)